Bandenzoeker Verkooppunten

Nieuws

Toyo Tires wordt Premium Sponsor of AC Milan

11 april 2014

Premium Sponsor 2014 - 2016

Toyo Tire & Rubber Co., Ltd. (hoofdzetel: Osaka, president: Akira Nobuki) heeft zich ertoe verbonden om voetbalgrootheid AC Milan (Associazione Calcio Milan), dat bekend staat als een van ’s werelds allersterkste teams, vanaf april van dit jaar tot juni 2016 als hoofdsponsor te steunen*.
(*Contractduur: de seizoenen 2013-14/2014-15/2015-16, met slechts 3 maanden te gaan voor het seizoen 2013-14)

TOYO TIRES ontplooit zijn handelsactiviteiten wereldwijd en spitst zich daarbij vooral toe op de productie en verkoop van banden. Steunend op de stevige bedrijfsfundamenten die de voorbije jaren op vele vlakken werden gelegd, is TOYO TIRES vandaag klaar om een nieuwe groeifase in te gaan.
Op dit ideale moment van activiteitenuitbreiding koos TOYO TIRES ervoor om actief in de sponsoring te stappen. Voetbal geniet een immense populariteit over de hele wereld en is een krachtig middel om het merk TOYO TIRES wereldwijd op de kaart te zetten.
De Serie A wordt algemeen als een van de sterkste competities ter wereld beschouwd en AC Milan is wereldrecordhouder wat het aantal behaalde internationale titels betreft. Onverminderd blijft het de vurige strijdlust etaleren waarop haar roemrijke clubgeschiedenis is gebouwd.
Wij menen dat de steun aan deze club met haar sterke karakter en geweldige daadkracht bij kan dragen tot een grotere wereldwijde tegenwoordigheid van het merk TOYO TIRES en het potentiële hoogwaardige imago van onze producten nog beter uit de verf kan doen komen.`

Bovendien staat in juni van dit jaar de FIFA Wereldbeker 2014 voor de deur, het vierjaarlijkse hoogtepunt van de wereldwijde belangstelling en geestdrift voor de voetbalsport.
Van Europa, met thuisland van de Serie A Italië als centrum, over groeimarkten zoals Rusland en het Midden-Oosten, tot belangrijke markten zoals China en Zuid-Oost-Azië, en niet te vergeten Japan – in al dit soort markten met een gigantisch voetbalpotentieel wordt verwacht dat deze samenwerking het merk TOYO TIRES op middellange termijn een grote voorsprong zal bezorgen.

In het licht van de bedrijfsontwikkeling in onze groep groeit het belang van een “global branding”-strategie. Het steunen van AC Milan is een uitgelezen kans om ons merk imago verder te verhogen, niet alleen bij onze klanten over de hele wereld, maar bij alle partijen die met TOYO TIRES in contact komen Via verschillende wegen willen wij dan ook onze samenwerking met AC Milan actief promoten.

 

Dit is de allereerste keer dat een Japans bedrijf hoofdsponsor van AC Milan wordt. Hieronder volgen reacties van de top van beide partijen.


• Reactie van AC Milans vicevoorzitter en CEO, Barbara Berlusconi
“Wij zijn ontzettend verheugd om TOYO TIRES als premium sponsor van onze club te mogen verwelkomen. Onze gemeenschappelijke waarden van prestatiedrang en uitmuntendheid vormen de kern van deze relatie. Dit partnerschap is voorts ook een afspiegeling van de wereldwijde invloed van onze club. Wij voelen ons vereerd met een wereldmerk zoals TOYO TIRES te mogen samenwerken en kijken ernaar uit om via dit partnerschap de banden met onze talrijke fans in Azië nog verder te versterken.”

• Reactie van Toyo Tire & Rubber Co., Ltd.’s president-directeur, Akira Nobuki
“In de hevige wereldwijde concurrentiestrijd moeten bedrijven de steun van klanten zien te winnen. Als wereldspeler in de bandenindustrie wil TOYO TIRES zich vereenzelvigen met en uitgebreid leren van AC Milan, dat groot is geworden onder de strenge, geen halfslachtige prestaties duldende, maar tegelijk ook liefkozende blik van de Milanista. De bedrijfsmentaliteit die TOYO TIRES aan de dag wil leggen wordt samengevat in onze slagzin ‘driven to perform’ (gedreven om te presteren). Wij zijn buitengewoon trots de kans te hebben gekregen om sponsorsteun te bieden aan AC Milan, dat zich door precies dezelfde gedrevenheid laat kenmerken. Wij voelen ons dan ook één met Milans fans overal ter wereld en hopen hen te steunen door bruggen te slaan.”